Skip to main content

Blackjack Strategie

Bij het spelen van online blackjack zijn er heel wat strategieën beschikbaar. Je kunt deze gebruiken om jouw kansen op winst te verhogen. Een blackjack strategie gaat uit van het feit dat met het aanpassen van je inzetten meerdere verliezen achter elkaar opgevangen kunnen worden om alsnog winst te kunnen maken. Door een blackjack strategie te gebruiken kun je in principe betere win kansen creëren ten opzichte van het casino. Maar let op – zelfs met een zal je natuurlijk nooit gegarandeerd op winst kunnen rekenen. Toch is spelen met één van onderstaande strategieën zeer zeker aan te raden. Ben je niet zeker van een strategie, probeer deze dan eerst uit bij het spelen van gratis blackjack.

Martingale Blackjack Strategie

Speel je blackjack met de Martingale strategie? Begin dan altijd met een vaste inzet voor een hand. Verlies je een inzet? Verdubbel je inzet dan in de volgende speelronde.  Uiteraard kan het daarbij voorkomen dat je ook deze inzet verliest. Zolang rondes verloren worden zal je de inzet bij blackjack moeten verdubbelen. Wanneer je een speelronde wint zul je direct eerder verloren bedragen terug winnen. Hierdoor heb je alsnog een plus saldo. Na een winst ga je uiteraard op nieuw beginnen met het spelen van je basisinzet. Pas dezelfde Martingale strategie vervolgens nog een keer toe.

Labouchere strategie

Bij het spelen van de Labouchere strategie ga je spelen volgens een reeks willekeurige getallen om je inzetten te plaatsen. Zo kun je beginnen met de reeks 1, 3, 7, 2, 3. De eerste inzet die je zal moeten plaatsen bij dit systeem is een optelsom van de buitenste getallen. In dit geval een inzet van 4 eenheden. Als je deze verlies, dan voeg je de 4 als verlies toe aan de reeks, waardoor je een reeks van 1, 3, 7, 2, 3, 4 zal krijgen. De nieuwe inzet wordt dan weer een som van de buitenste getallen, wat in dit geval betekend dat de volgende ronde met een inzet van 5 eenheden gespeeld moet worden. Als je hiermee weet te winnen, streep je de buitenste getallen weg en kies je de nieuwe buitenste nummers van de reeks 3, 7, 2, 3 als nieuwe inzet, in dit geval 6 eenheden.

1-3-2-6 strategie

Als je gebruik gaat maken van de 1-3-2-6 strategie speel je volgens een vast patroon van inzetten. Je begint hierbij bijvoorbeeld met een bedrag van 1 euro. Als je wint zet je bij de volgende speelronde 3 euro in en bij nog een keer winst kies je een inzet van 2 euro. Win je ook met deze inzet, dan zal je een bedrag van 6 euro als inzet dienen te spelen. Nadat je eventueel 4 keer gewonnen hebt begin je weer opnieuw met het plaatsen van de basiseenheid van 1 euro als inzet.

Blackjack strategie nadelen

Waar er veel voordelen zijn aan het gebruik van een strategie is het uiteraard ook aannemelijk dat er nadelen aanwezig zullen zijn. Deze nadelen hebben echter niet direct met de strategie te maken, maar wel met de kansen op winst die geboden worden. Om een 100 procent succes van het gebruik van een blackjack strategie tegen te gaan wordt blackjack namelijk gespeeld met inzetlimieten. De minimale inzet die je zal moeten plaatsen heeft daarbij niet veel effect op de strategie, maar wel het maximale bedrag dat als inzet geplaatst moet worden. Als jij bijvoorbeeld net als bij de Martingale strategie je inzetten moet verdubbelen kan dit maar tot een bepaald bedrag. Dit betekend dat je bij teveel keer achter elkaar verlies niet meer kunt verhogen en je beter vooraf al ergens je verlies kunt nemen.

Mocht het limiet er niet zijn, dan zou uiteraard je bankrekening gegarandeerde kansen op winst tegen houden. Niemand zijn bankrekening is namelijk oneindig gevuld, dus bij vele verliezen houdt het een keer op.